Madero terapija je vrsta masaže koja se zasniva na korišćenju drvenih elemenata različitih oblika

Ova masaža se preporučuje klijentima sa viškom masnih naslaga i celulitom. Prednost korišćenja ovih drvenih elemenata je u tome što obezbeđuje intezivan pritisak na celulit i smanjenje masnih naslaga. Ova masaža je posebno efikasna kod redukcije obima struka i bokova kao i zatezanje i oblikovanje nogu i zadnjice. Maderoterapija predstavlja dublji vid masaže uz pomoć koje se  popravlja ravnoteža energije, nestaje stres i oslobađaju se mišići i zglobovi od bolova.

Temelji se na drevnoj orjentalnoj tehnici manipulacije drvetom koja se praktikuje vekovima, za različite svrhe, a namenjena je osobama sa disproporcionalnim, lokalizovanim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu, borama i celulitom.

Uz pomoć anatomski oblikovanih drvenih oklagija uništavaju se nagomilane masnoće i toksini. I vrši pritisak koji pojačava raspad debelog i fibroznog celulita, kako bi se prirodno eliminisao zajedno sa drugim toksinima.

Ljudsko telo je puno takozvanog metaboličkog otpada koji se akumulira zbog nezdrave ishrane, kozmetičkih preparata i uticaja iz okruženja. Telo reaguje na ove toksine tako što stvara više limfe oko ćelija nastojeći da ih na taj način izbaci. Usled povećane tečnosti telo izgleda naduveno i celulit je vidljiv. Počinjete da izgledate starije, teže i nezdravije nego što zaista jeste. Sa starenjem organizma ovaj problem postaje i ozbiljniji. Čak i kada počnete da se hranite zdravije i redovno vežbate, ne možete tako lako da se oslobodimo nagomilanih masnoća i celulita. Uvek ostaju neke kritične regije koje zahtevaju dodatni tretman i napor. To su najčešće butine, kukovi, zadnjica i stomak. Uz pomoć maderoterapije ćete se osloboditi toksina, a telo će prestati da proizvodi velike količine limfe, izgledaćete mršavije i koža će vam biti čvršća i zategnutija.

Za tretman se koristi desetak drvenih alatki – drvenih oklagija koje manipulišu ciljanim područjima (mišići, masnoće i celulit) pritom podstičući limfni sistem, kako bi se telo oslobodilo pohranjenih toksina. Ovo oslobađanje toksina dalje utiče na metabolizam koji eliminiše masnoću.

Za korektne rezultate potrebna su 3 tretmana sedmično, a dugoročni rezultati zavise od veštine terapeuta, te intenziteta i brzine njegovih ili njenih pokreta, broja primenjenih tretmana, kao i ukupne brige o zdravom životu. Kao i druge fizikalne terapije i ova opušta um i telo, te smanjuje psihičku i fizičku napetost. Ona takođe podstiče cirkulaciju krvi i limfnu drenažu koje utiču na poboljšanje opšteg zdravlja.