Pokret kao efikasan oblik terapije

Pokret kao efikasan oblik terapije

Borba protiv pasivne svakodnevnice!

Šetanje je jedna od najprirodnijih oblika ljudskog kretanja. Istraživanja na ovu temu su pokazala da su naši preci, u potrazi za hranom i vodom, dnevno prelazili prosečno 30 kilometara. Savremeni čovek, pod uticajem novih tehnologija i povećanjem automatizacije, sve više vodi pasivan način života. Rezultat je da mnogi danas uspevaju da u proseku pređu samo 500m na dan.

Ovaj nedostatak životnih pokreta je alarmirao i svetsku zdravstvenu organizaciju, jer je nedostatak kretanja, pored masne hrane i pušenja, jedan od glavnih uzročnika bolesti krvnih sudova od koje godišnje na svetu umre 14 miliona ljudi.

Neka istraživanja su pokazala da čovek sa 30 minuta Aerobnog treninga, pet puta u nedelji, smanjuje rizik od oboljenja krvnih sudova i do 40%.

Zato smo pokrenuli grupne treninge, za sve one kojima vežbanje u društvu više prija i za sve one koji nemaju vremena za šetnju.

Telesna aktivnost je efikasan način da efikasno predupredite bolest. Mnogi ljudi postaju svesni te činjenice i zbog toga sve radje odlaze u fitness studija.

Redovno kretanje, zdrava ishrana i pozitivan mentalni pristup, su preduslovi zdravog života. Zbog toga i stara izreka “Mens sana in corpora sano”  (u zdravom telu zdrav duh) i dan danas, posle toliko godina ima svoju težinu i ukazuje na svu mudrost zdravog života. Najveći problem u današnje vreme,  je kako pronaći motive za pokretanje. Zbog toga se prave razne akcije, koje trebaju motivisati ljude na više kretanja.

Pronadjite svoju inspiraciju koja Vas pokreće.