Pokret kao efikasan oblik terapije


Borba protiv pasivne svakodnevnice!

Šetanje je jedna od najprirodnijih oblika ljudskog kretanja. Istraživanja na ovu temu su pokazala da su naši preci, u potrazi za hranom i vodom, dnevno prelazili prosečno 30 kilometara. Savremeni čovek, pod uticajem novih tehnologija i povećanjem automatizacije, sve više vodi pasivan način života. Rezultat je da mnogi danas uspevaju da u proseku pređu samo 500m na dan.

Ovaj nedostatak životnih pokreta je alarmirao i svetsku zdravstvenu organizaciju, jer je nedostatak kretanja, pored masne hrane i pušenja, jedan od glavnih uzročnika bolesti krvnih sudova od koje godišnje na svetu umre 14 miliona ljudi.

Neka istraživanja su pokazala da čovek sa 30 minuta Aerobnog treninga, pet puta u nedelji, smanjuje rizik od oboljenja krvnih sudova i do 40%.

Zato smo pokrenuli grupne treninge, za sve one kojima vežbanje u društvu više prija i za sve one koji nemaju vremena za šetnju.

Telesna aktivnost je efikasan način da efikasno predupredite bolest. Mnogi ljudi postaju svesni te činjenice i zbog toga sve radje odlaze u fitness studija.

Redovno kretanje, zdrava ishrana i pozitivan mentalni pristup, su preduslovi zdravog života. Zbog toga i stara izreka “Mens sana in corpora sano”  (u zdravom telu zdrav duh) i dan danas, posle toliko godina ima svoju težinu i ukazuje na svu mudrost zdravog života. Najveći problem u današnje vreme,  je kako pronaći motive za pokretanje. Zbog toga se prave razne akcije, koje trebaju motivisati ljude na više kretanja.

Pronadjite svoju inspiraciju koja Vas pokreće.